Zöld profit, akár 65% TAO kedvezménnyel… 

2020 okt 2.

Magyarország az Európai Unió részeként vállalásokat tett arra, hogy szén-dioxid kibocsátását csökkenti. Ennek végrehajtásához részesül azokból az uniós pénzügyi alapokból, amik az átállási kényszernek a költségeit finanszírozzák.

Jól számolható költségcsökkenést, profitnövekedést lehet azzal elérni, ha a vállalkozások különböző területeken – épületenergetikai korszerűsítés, elektromos, vagy PHEV cégautóra váltás, a legkorszerűbb fogyasztáscsökkentő extrákkal vásárolt kamionok – beruháznak a zöldebb működésbe!

Nyilvánvaló, hogy üzemi költségeik, energiaszámláik, üzemanyagszámlájuk jelentősen csökken, és a zöld rendszámos autóknak vannak további adózási, parkolásidíj előnyeik is. Emellett viszont az energetikai célú beruházást végrehajtó vállalkozások társasági adójukból (TAO) kedvezményként írhatják le beruházásuk költségének, vagy épp felárának akár 65%-át!

1996. évi LXXXI. törvény a társasági adóról és az osztalékadóról 22/E. § * 

(1) Az adózó adókedvezményt vehet igénybe energiahatékonysági célokat szolgáló beruházás, felújítás üzembe helyezése és üzemeltetése esetén a beruházás, felújítás üzembe helyezését követő adóévben – vagy döntése szerint a beruházás, felújítás üzembe helyezésének adóévében – és az azt követő öt adóévben.

Energiahatékonysági célokat szolgáló beruházás, felújítás adókedvezménye

Míg az adó azt azt megtermelő vállalkozónál maradhat további céljai megvalósítására, a zöld fordulattal mindenki nyer, mert az erre a költségre dedikált uniós források lehívhatóvá válnak Magyarország Kormánya számára!

Mi az az üzlet, amit ez partnereink számára kínál?

  • Beruházásaikat akár 65% kedvezménnyel valósíthatják meg az energetikai hatékonyság több területén
  • Kivitelező, szakértelmet kínáló partnereink a TAO kedvezmény függvényében ajánlhatják a legmodernebb, leghatékonyabb eszközök alkalmazásba vételét is, szélesedik a gazdaságossági számítások mozgástere.

Weboldalunk igyekszik segíteni abban, hogy ha bármikor átfutott már egy beruházási ötlet a fejében, akkor az most könnyedén tervekké és tettekké váljon, mert:

  • Gyorsan, néhány kattintással, “vírusmentesen”, otthona kényelmes foteljéből, akár egy mobiltelefon segítségével is felveheti a kapcsolatot szakemberekkel, és elindíthatja tervei megvalósításához az információk bekérését!
  • A TAO kedvezményre jogosító energetikai tanúsítványok megigénylését is elindíthatja, összekapcsoljuk energetikai tanácsadó szakemberünkkel.

Valósítsa meg terveit akár 65% TAO kedvezménnyel!