Cégautó akár 65% beruházási felár TAO kedvezménnyel

A TAO kedvezményre jogosító energetikai célú beruházások széles köréből messze a legnépszerűbb a cégvezetői járművek, az elektromos, vagy plug-in hibrid meghajtású, zöld rendszámos autók után igénybe vehető adókedvezmény.

Figyelem! A cikkben taglalt lehetőség 2020 december 27-én megszűnt!

Karácsonyig lehet a prémium villanyautók után TAO kedvezményt igényelni

Nem kell beérnem az állami támogatásba beleférő típussal?

Mivel az új állami támogatási rendszer meglehetősen szűkre szabta a mozgásteret, nem egy vállalkozó partnerünk tette már fel a kérdést, hogy akkor nem kell “beérnem” a támogatásba beleférő típussal? Bizony, ez így van!

Az elektromos cégautó vételára akár 30%-kal (a plug-in hibrid, – PHEV – és a használt autóké kb. 20%-kal) is kedvezőbb lehet a TAO kedvezményes vásárlással, ami adókedvezmény maximum 6 évre elosztott visszatartási lehetőségként a 10 millió Ft-ot is meghaladhatja!

Ennek fényében a szinte azonnal kimerülő, 11,5 millió Ft vételár küszöböt meghúzó, mindössze 2,5 millió Ft támogatás “csak” a dobogó második helyezettje a lehetőségek között!

Mire van szükségem a TAO kedvezményhez?

A beruházási költségtöbblet, az elért környezeti ártalomcsökkentés mértékének dokumentálása energetikai tanúsítvánnyal történik, amely speciális adódokumentum. Egyrészt telephelyének régiója, cégmérete alapján akár 65% társasági adó kedvezményre jogosítja vállalkozását, másrészt elszámolási dokumentum az Európai Unió és benne Magyarország célkitűzései felé a szén-dioxid kibocsátás csökkentése terén. Az energetikai tanúsítvány alapján végezheti el könyvelője a TAO kedvezmény visszatartását, Magyarország Kormánya pedig ezt a kieső bevételt lehívhatja az Unió erre felállított alapjából!

Kezdjen hozzá most!

Ha maradt is még kérdése, csak küldje el űrlapunkat és dőljön hátra! Hamarosan kapcsolatba lép dedikált energetikai tanácsadó mérnökével, aki segíteni fog eligazodni a részletekben!