Energetikai tanúsítvány

megrendelése

Tervezés alatti, folyamatban levő, vagy befejezett energetikai célú beruházásaihoz, azok műszaki tartalmi igazolásához energetikai tanúsítványra lesz szüksége.

A tanúsítvány olyan adódokumentum, amely a beruházás évében, plusz az azt követő 5 adóévben teszi lehetővé az igazolt beruházási összeg utáni adókedvezmény igénybevételét. A TAO kedvezményre jogosító dokumentumot 10 évig kell megőriznie.

Az adózást érintő speciális szabályok miatt 500 millió Ft-os szakmai felelősségbiztosítással és 10 évre kiterjesztett kárbejelentési időszakkal is védjük Önt energetikai tanúsítványunk kiállításával, melyet oldalunkon keresztül online igényelhet meg.

Energetikai beruházás igazolása

Kérjük válassza ki milyen beruházást kíván a TAO kedvezmény igénybevételéhez energetikai tanúsítvánnyal dokumentálni.

Cégautó

 

 

 

Hűtőcsere

 

 

 

Mi történik a tanúsítvány igénylése után?

1. A tanúsítványigényt email üzenetben visszaigazoljuk, és illetékes kollégánk adminisztrációs rendszerünkön keresztül online megkapja.

2. A beküldött információk alapján árajánlatot készítünk, melyet emailben eljuttatunk Önnek.

3. Szerződéskötés után az igazolás kiállításához szükséges dokumentációt összeállítjuk és az igazolást elkészítjük.

4. Csak ekkor állítunk ki számlát munkadíjunkról, melynek átutalásával az ügylet lezárul.

Kérjük ne feledje, hogy már végrehajtott beruházására is igényelheti társasági adó kedvezményét!

 

Gyakran ismételt kérdések

Mi a TAO kedvezmény összegének alapja?
  • Hűtő, fűtőberendezések, Split klímák cseréje és világításkorszerűsítés esetén a teljes beruházási összeg nettó értéke.
  • Elektromos, vagy plug-in hibrid jármű vásárlása esetén a hasonló tulajdonságokkal bíró új, vagy használt belsőégésű motorral hajtott jármű és az elektromos autó vételárkülönbsége.
  • Kamionok esetében az EURO6-os alapmodell és a profitot növelő, üzemanyagfogyasztást csökkentő extra tartozékokkal növelt ár különbsége.  

Mi a TAO kedvezmény számítás módja?

Közép-magyarországi régióban működő vállalkozások esetében 30%, ami kisvállalkozások esetében további 20, középvállalkozások esetében 10, nagyvállalatok esetében 0% kedvezmény mértékkel növelhető. A Közép-magyarországi régión kívül a kedvezmény alapja 45%, mely a vállalkozási mérettől függően növelhető.

Milyen dokumentumra van szükségem a TAO kedvezmény igénybevételéhez?

Energetikai igazolásra lesz szüksége, amely a műszaki tartalmat igazolja. A beruházás értékét leigazoljuk, ami elszámolható az energiahatékonysági projektben, ami után pénzügyi szakembere el tudja végezni a kalkulációt a pontos TAO visszatartáshoz.

Megkezdett beruházásra igénybe lehet venni a TAO kedvezményt?

Igen, a megkezdett és folyamatban levő beruházásokra is kérhető energetikai tanúsítvány a TAO kedvezmény igénybevételéhez.

A TAO kedvezményre jogosító energetikai igazolásnak mennyi a költsége?

Ez minden esetben a beruházás méretétől függ, az előzetes adatok benyújtása után Simon István vezető energetikai tanácsadó fog részletes árajánlatot adni Önnek.

Egyéni vállalkozók, KATA, KIVA adózók tudnak TAO kedvezményt igénybe venni?

Nem tudnak, csak a társasági adó szerint adózó vállalkozások tudják igénybe venni az adókedvezményeket.