Használt Tesla vásárlásra vehetek igénybe TAO kedvezményt?

A villanyautók másodlagos piaca még az újnál is lassabban bontakozik ki, de már rendszeresen bukkannak fel a kínálatban főként külföldről behozott, számlával megvásárolható példányok. Ugyanakkor az is igaz, hogy egy 20 millió Ft-os Model 3 Long Range árából akár egy használt Model S mellé egy Renault Zoét is vásárolhatunk kényelmesen, vagy vehetünk pl. egy kiváló állapotú Hyundai Ioniq modellt már 8 millió Ft alatt is. Nem feltétlenül kell hát új autóban gondolkodnunk.

Figyelem! A cikkben taglalt lehetőség 2020 december 27-én megszűnt!

Karácsonyig lehet a prémium villanyautók után TAO kedvezményt igényelni

Hyundai Ioniq Electric, az egyik leghatékonyabb EV a másodlagos piacon. Persze ritka is.

A villanyautó kora nem befolyásolja, hogy energetikai szempontból hatékonyságot növel-e az Ön cégében és természetesen a közlekedése során rengeteg szén-dioxid kibocsátáscsökkenést ér el vele új tulajdonosa. Éppen ezért jó hír, hogy cégvezetőként megvásárolhatjuk a használt modelleket és igénybe vehetjük a TAO kedvezményt is a vásárláshoz!

Használt villanyautó TAO kedvezményes vásárlása esetén a jármű vételárának további 15-30%-át is megtakaríthatjuk, hiszen az értékek közti arányok ez esetben is könnyen kiszámíthatók az alábbi szempontok szerint:

  • Az elektromos autó és az ellenpéldának állított belsőégésű motorral hajtott autónak azonos korúnak, első forgalomba helyezési évűnek kell lennie
  • Az összehasonlított járművek km. óra állásának közel azonosnak kell lennie

A vizsgált jármű és az elektromos autó vételárkülönbségének akár 30-65%-át takaríthatja meg székhely régiója és vállalkozásának mérete alapján, amennyiben vállalkozása TAO szerint adózik és van befizetendő társasági adója. A TAO kedvezmények leghamarabb a vásárlás évében, de maximum 6 adóévre elosztva írhatók le a befizetendő adó 70%-ig.

Az új elektromos autó vásárlás TAO kedvezményével megegyezően energetikai igazolásra lesz szüksége a hatékonyságnövelő beruházásáról, melyhez szükséges, hogy a cégében jelenleg is használjon valamilyen járművet. Ez lehet saját tulajdonú, de lízingelt, vagy bármely partner cégétől bérelt jármű is.

Amennyiben már megvásárolta cégének elektromos járművét és szeretné leigazoltatni az adókedvezmény igénybevételéhez az energiahatékonyság növekedését, úgy ne késlekedjen és nyújtsa be igényét.

Kezdjen hozzá most!

Ha maradt is még kérdése, csak küldje el űrlapunkat és dőljön hátra! Hamarosan kapcsolatba lép dedikált energetikai tanácsadó mérnökével, aki segíteni fog eligazodni a részletekben!