Köztársasági elnöki aláírásra vár az EV és PHEV autók TAO kedvezmény módosítása

Oldalunkon októberben elsők között írtunk arról, hogy egy adózási kérdéseket módosító törvényjavaslat szövegezésébe belekerült a Tao tv. 22.E§, az energiahatékonysági célokat szolgáló beruházás, felújítás adókedvezménye módosítása, ami teljesen megváltoztatja az elektromos, vagy plug-in hibrid gépjárművek után igénybe vehető Tao kedvezményt.

Figyelem! A cikkben taglalt lehetőség 2020 december 27-én megszűnt!

Karácsonyig lehet a prémium villanyautók után TAO kedvezményt igényelni

A jövőben csak azok után a személygépjárművek után lehet az adókedvezményt igénybe venni, melyek funkciójukat tekintve átalakításra kerülnek elsősorban áruszállítási célokra. Bár a törvény megtarthatóvá teszi a hátsó üléssort, a jármű első ülései mögé leválasztót vár el beépíteni és a hátsó üléseket könnyen eltávolítható módon lehet csak alkalmazni. A villanyautós szakújságírók a megmondhatói, hogy a villanyautók hány százalékára igaz a kitétel, miszerint az ülései könnyen kivehetők, tudomásunk szerint ez nem túl sok modellben oldható meg, részben az ülések alá is beépített akkuk miatt.

parlament honlapján közzétett, Áder János Köztársasági Elnök Úr aláírására váró dokumentum hatályba lépése a 12.§-ban szereplő Tao tv. módosításra a kihirdetés napját követő 31. nap. Az tehát már biztos, hogy januártól a mostani kedvezmény igénylési lehetőség megszűnik.

Az egyetlen jó hírünk a témában, hogy piacvezető tanácsadó partnerünk mindent el fog követni, hogy a honlapunkon benyújtott tanúsítványigénylésével még beleférjen idén vásárolt használt vagy új, elektromos, vagy plug-in hibrid járművével az adókedvezmény igénylésébe. Hosszú távon könyvelője ügyesen fogja kihasználni az akár több millió Ft adókedvezményt, mellyel akár a jármű vételárának 25-30%-át is megtakaríthatja.

Ne késlekedjen, adja be TAO kedvezményre jogosító igazolási igényét most!