Nem érkezett módosító indítvány a villanyautó TAO kedvezmény változáshoz

Mint azt nemrég megírtuk, lehet, hogy még idén megszűnik az elektromos személyautók TAO kedvezménye, mert Varga Mihály előterjesztésében több adózási kérdés módosítási javaslata között felbukkant az alábbi szakasz:

Figyelem! A cikkben taglalt lehetőség 2020 december 27-én megszűnt!

Karácsonyig lehet a prémium villanyautók után TAO kedvezményt igényelni

A Tao. törvény 22/E. § (8) bekezdése a következő f) ponttal egészül ki:
(Nem vehető igénybe adókedvezmény,)
„f) ha a beruházás, a felújítás tárgya a 4. § 31/c. pontja szerinti személygépkocsi, kivéve a vegyes használatú, 2500 kg-ot meg nem haladó megengedett együttes tömegű olyan gépjárművet, amelynek rakodótere gyárilag kialakítva kettőnél több utas szállítására alkalmas, de kézzel egyszerűen oldható ülésrögzítése révén teherszállításra bármikor átalakítható a válaszfal mögötti rakodótér, ideértve azt az esetet is, ha az ülés eltávolítására visszafordíthatatlan műszaki átalakítással került sor.”

A Parlament szavazásai között nem található a szavazást lezáró határozat, azonban szintén ezen oldal szerint a Tao. törvény 22/E. § (8) bekezdés kiegészítésére módosító javaslatot senki sem nyújtott be, és már nem is fog, mert a benyújtás határideje ma 16:00 órakor lejárt.

A törvénymódosítás megszavazása tehát várhatóan a jövő héten meg fog történni, melytől számítva leghamarabb 31 nappal hatályba is léphet.

Használja ki a lehetőséget, igényeljen most energetikai tanúsítványt a TAO kedvezmény igénybevételéhez, ha villanyautót, vagy PHEV-t vásárol!