November 4-én szavaz a Parlament az elektromos és PHEV autók TAO kedvezményéről

Több mint két hete tart már a várakozás a TAO törvény 22.E. § Energiahatékonysági célokat szolgáló beruházás, felújítás adókedvezményének módosítása kapcsán, melyet az egyéb adózási kérdéseket módosító csomagban Varga Mihály jegyez. A parlament honlapján megtalálható módosítások, – melyeket a Gazdasági Bizottság tárgyalt – érdemben nem változtatták meg a jogalkotói tervet, így az alábbi javaslat változatlan tartalommal benne maradt az indítványban, mely leghamarabb a szavazást követő 31. napon léphet életbe.

Figyelem! A cikkben taglalt lehetőség 2020 december 27-én megszűnt!

Karácsonyig lehet a prémium villanyautók után TAO kedvezményt igényelni

A Tao. törvény 22/E. § (8) bekezdése a következő f) ponttal egészül ki:
(Nem vehető igénybe adókedvezmény,)
„f) ha a beruházás, a felújítás tárgya a 4. § 31/c. pontja szerinti személygépkocsi, kivéve a vegyes használatú, 2500 kg-ot meg nem haladó megengedett együttes tömegű olyan gépjárművet, amelynek rakodótere gyárilag kialakítva kettőnél több utas szállítására alkalmas, de kézzel egyszerűen oldható ülésrögzítése révén teherszállításra bármikor átalakítható a válaszfal mögötti rakodótér, ideértve azt az esetet is, ha az ülés eltávolítására visszafordíthatatlan műszaki átalakítással került sor.”

Partnereinknek továbbra is azt javasoljuk, hogy igyekezzenek mihamarabb lépni, ha elektromos autó vásárlásukat végrehajtották, vagy épp folyamatban van a vásárlásuk, és az alábbi űrlap kitöltésével mihamarabb rögzítsék a TAO kedvezmény igénybevételére igényüket!

Piacvezető energetikai beszállító partnerünk az összes lehetőséget meg fogja ragadni, hogy vállalkozása még a jármű átalakítása nélkül vehesse igénybe a TAO kedvezményt elektromos, vagy PHEV autó vásárlási beruházása után! 

Nyújtsa be igényét MOST, Online!