Klímacsere energetikai beruházás igazolása

Ismerje meg az alapokat!

A Társasági adózásról szóló törvény 22. e bekezdése alapján ha energetikai hatékonyságnövelő beruházásként lecseréli telephelye, irodája klímaberendezéseit, a vállalkozás méretétől és a telephely régiójától függően a beruházási összeg akár 65%-át is leírhatja befizetendő társasági adójából.

Az adókedvezmény a fizetendő társasági adó 70%-ig érvényesíthető a beruházás évében, de akár az azt követő 5 adóév alatt.

Igazolás igénylése

Gyakran ismételt kérdések

Mi a TAO kedvezmény mértékének alapja?

A kedvezmény alapja a teljes beruházási összeg nettó értéke.

Mi a TAO kedvezmény számítás módja?

Közép magyarországi régióban működő vállalkozások esetében 30%, ami kisvállalkozások esetében további 20, középvállalkozások esetében 10, nagyvállalatok esetében 0% kedvezmény mértékkel növelhető. A közép magyarországi régión kívül a kedvezmény alapja 45%, mely a vállalkozási mérettől függően növelhető.

Milyen dokumentumra van szükségem a TAO kedvezmény igénybevételéhez?

Energetikai igazolásra lesz szüksége, amely a műszaki tartalmat igazolja. A beruházás értékét leigazoljuk, ami elszámolható az energiahatékonysági projektben, ami után pénzügyi szakembere el tudja végezni a kalkulációt a pontos TAO visszatartáshoz.

Megkezdett beruházásra igénybe lehet venni a TAO kedvezményt?

Igen, a megkezdett és folyamatban levő beruházásokra is kérhető energetikai tanúsítvány a TAO kedvezmény igénybevételéhez.

A TAO kedvezményre jogosító energetikai igazolásnak mennyi a költsége?

Ez minden esetben a beruházás méretétől függ, az előzetes adatok benyújtása után Simon István vezető energetikai tanácsadó fog részletes árajánlatot adni Önnek.

Energetikai igazolás igényét azonnal benyújthatja az űrlap kitöltésével!

Üdvözlettel:

Simon István
Energetikai tanácsadó

Mobil: +36 70 977 96 13