StreetScooter haszonjárművek akár 2 millió Ft TAO kedvezménnyel!

Bár a haszongépjárművek piacán megjelentek az első tisztán elektromos meghajtással rendelkező eszközök, a használt piac élénkülése ezek terén még a legelső lépéseit teszi. Üdítő kivételként most egy néhány éves, szinte új, a városi, utolsó kilométereken történő szállításban kiemelten gazdaságos jármű jelent meg a kínálatban.

A Villanyautósok.hu nemrég alaposan górcső alá vette a modellt, amelyről az alábbi cikkben lehet bővebb információkat fellelni.

Villámteszt: StreetScooter Work és Work L

A StreetScooter Work és Work L azon haszonjárművek közé tartozik, amelynek vételárkülönbözete után akár 65% TAO kedvezmény vehető igénybe és mivel az üzemeltetése terén verhetetlenül alacsonyak a költségei, várhatóan növeli is annyival a nyereséget, hogy legyen mit visszatartani a vállalkozásoknak az adófizetési kötelezettségből. Mit jelent ez a gyakorlatban? Milyen járműveket kell összevetni, hogy megtudjuk mennyi társaságiadó kedvezményt vehetünk igénybe, ha ezt a típust választjuk?

A TAO kedvezményre jogosító 1996 évi társasági adózásról szóló törvény 22.E bekezdése alapján az új és használt haszongépjárművek, vagy a teherszállításra átalakított személygépjárművek után a hasonló használati értékkel bíró belsőégésű motoros jármű és az elektromos vételárkülönbözete után lehet kedvezményeket igénybe venni. Elemezve a járművek képességeit, raktérméretét, hasznos terhelhetőségét a StreetScooter Work jellemzően a Dacia Dokker VAN méretkategória, terhelhetőség szempontjából Work L sem nagyobb, ellenben raktér méretét tekintve inkább egy Renault Trafficnak felel meg.

Mivel a TAO kedvezmény mértéke vállalkozása méretétől és telephelyének régiójától is függ, számolja ki gyakorlati példával mennyi társaságiadó kedvezményre jogosult vállalkozása, ha a dízelek helyett a StreetScooter Work, vagy a Work L-t választja!

A kedvezmény igénybevételéhez energetikai tanúsítványra lesz szüksége, melyet adatai megadásával kényelmesen, online igényelhet meg. A végleges számításokban dedikált energetikai mérnöke fogja Önt segíteni.